Szállás a tengerparton
www.montenegroapartman.eu

Milyen úton utazhatunk Montenegróba?

KÉRDEZZEN: +36 - 20 - 9 - 449 - 895

A repülőgépek a fővárosban, Podgoricában és közvetlenül a tengerparton, Tivatban szállnak le. Nyáron Európa minden részéből érkeznek menetrendszerinti és charter gépek.
Budapestről is indulnak charter járatok Tivatba a nyári időszakban.

Magyarországról nagyon sokan választják a Belgrád - Tivat járatot. Naponta több gép is indul a szerb fővárosból. Nyáron szinte óránként szállnak fel Belgrádból a montenegrói (Montenegró Airlines) és a szerb (AirSerbia) légitársaság gépei. A járatok 45 perces repülési idő után szállnak le Tivatban. Az utazás során, tiszta időben páratlan a látvány, hiszen felülről látni a Moraca kanyont, a hatalmas hegyeket és a Kotori-öblöt.

A tivati repülőtéren taxik, transzfer autóbuszok várják a vendégeket. A repülőtéren autó is bérelhető.
A tivati repülőtér mindössze tíz percre van Kotortól és fél órára Budvától.


Autóval több útvonalat is választhatunk. Kelet-Magyarországról indulók Szerbián és Bosznia-Hercegovinán keresztül is utazhatnak.

Szerbiai útvonal: Szabadka - Novi Sad - Beograd - Cacak - Uzice - Nova Varos - Prijepolje - Bijelo Polje - Kolasin - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor útvonalat. Az út először Szerbián vezet, majd Montenegróban folytatódik.
A 760 kilométeres út Cacaktól festői tájakon vezet. Lenyűgöző a Zlatibor hegység Szerbiában. A Tara és a Moraca kanyon fantasztikus Montenegróban.

Boszniai útvonal: Szabadka - Novi Sad - Ruma - Sabac - Zvornik - Sarajevó - Mostar - Metkovic - Dubrovnik - Herceg Novi - Kotor.
Az út Novi Sad után a festői Fruska Goran halad, majd Sarajevótól Mostarig a Neretva völgyét csodálhatjuk meg.

A fenti két útvonal Novi Sad érintésével Belgrádig autópálya.

 

Azok, akik Nyugat-Magyarországról és Budapestről utaznak Montenegróba választhatják a horvát autópályát is.


Horvátországi útvonal:
Letenye - Zágráb - Karlovac - Gospic - Zadar - Sibenik - Split - Dubrovnik - Herceg Novi - Kotor.
Az út Dubronikig autópályán vezet, majd a horvát - montenegrói határt átlépve a tengerparti főúton haladunk.

Autóbusszal két útvonalat is választhatunk.
Horvátországon át:
Budapest - Neum - Dubrovnik - Herceg Novi - Kotor - Tivat - Budva.
Az autóbusz 15 óra 45 perckor indul és reggel 7 órára ér a Kotori-öbölbe.
Szerbián át:
Szabadka - Novi Sad - Beograd - Cacak - Uzice - Nova Varos - Prijepolje - Bijelo Polje - Kolasin - Podgorica - Cetinje - Budva - Kotor.
Az autóbusz 13 és 14 órakor indul Szabadkáról és másnap délelőtt fél 11-kor ér Kotorba.

Kérjük, utazás előtt feltétlenül tájékozódjon az aktuális menetrendről.

Vonattal választhatjuk a kényelmes hálókocsikat és a csak ülőhelyes fülkéket is. A szerelvényhez autószállító vagonok is csatlakoznak.

Budapestről az Avala expressz 13 órakor indul és Kelebia, Szabadka, Podgorica érintésével másnap reggel 9 órakor érkezik meg a montenegrói Barba. A szerelvény 154 alagúton át gyönyörű tájakon halad át. Montenegróban, Európa második legnagyobb kanyonjában, a Moraca kanyonban halad a vonat.

Leszállhatunk Podgoricában, ahonnan autónkkal egy óra alatt elérjük a Kotori-öblöt, Kotor városát. De megtehetjük az utat autóbusszal is, a pályaudvar az autóbuszállomás mellett van.

Aki a végállomásig, Barig utazik, szintén autóval és autóbusszal folytathatja útját a célállomásig. Barbtól a Petrovac - Sveti Stefan - Budva útvonalon másfél óra alatt érjük el a híres Kotori-öblöt.


WWW.MONTENEGROAPARTMAN.EU

KÉRDEZZEN: +36 - 20 - 944 - 9895

 

WWW.MONTENEGROAPARTMAN.EU