Szállások a tengerparton
www.montenegroapartman.eu

Strandok Montenegróban

KÉRDEZZEN: +36 - 20 - 9 - 449 - 895

A 14 ezer négyzetkilométeres Montenegró leglátogatottabb része a tengerpart. A csipkézettség miatt közel háromszáz kilométer hosszú tengerpartot zöldellő hegyoldalak mögül előbukkanó, égbetörő szikla csúcsok szegélyezik.
A Horvátországgal határos Igalótól, az albán határ melletti Ulcinjig 117 homokos, sziklás és apró kavicsos part váltogatja egymást. A választék hatalmas. Csak győzzük bejárni a szebbnél-szebb strandokat. A teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány nemzetközileg is elismert, Kék Zászlóval is kitüntetett strandot.

Plavi Hirizont. Kotortól néhány kilométerre, a nyílt tenger mellett 31200 négyzetméteren 17 hivatalos strand van.
Az egyik legszebbnek tartott Montenegróban a Lustica-félsziget mélyén található Plavi Horizonti. Tizenöt perc Kotorból.
A homokos part a nyílt tengerre néz, de a két oldalról félszigetszerűen benyúló sziklás, dús növényzetű partok megvédik a nagyobb hullámoktól. Ezért is borítja a strand központi részét gyógyhatású, igazi homok. A sekély tenger különösen kedvező a gyerekek és a nem úszók számára.
Külön értékessé teszi a strandot a hűvöset adó olajbogyófa liget. A homokos strand mindkét oldalán karéjszerűen mediterrán növényekkel övezett sétányok vezetnek a sziklás partokhoz.

Krasici. A strand a Lustica-félszigeten található. A strandról átláni a szemközti Tivatba. A strand két kilométer hosszú, kiépített. Azoknak ajánljuk, akik a sziklás partokat kedvelik. A part mentén végig természet által kialakított és mesterségesen létre hozott napozók találhatók. A víz színe mély sötétkék és kristálytiszta.
A part mentén végig hangulatos pálma levelekkel fedett bárban árulják a hűsítő italokat és a speciális montenegrói koktélokat. A fiatalok egyik kedvenc helye a Krasici strand, amelynek egy részén állandóan szól a zene, máshol pedig a nyugodt pihenésre vágyók lelik örömüket.


Jaz. A kotori alagúttól mindössze 15 percre, elterülő Jaz a három legnagyobb strand közé tartozik Montenegróban. Különlegessége, hogy közvetlenül a strand mellett édesvizű sekély folyó ömlik a tengerbe. A part strandröplabdázásra is alkalmas. A strandot hegyek védik, így a jó idő mindig garantált. A közelben több, strandolásra alkalmas egzotikus öblöt alakított ki a természet. A part kavicsos és homokos.

Trsteno. A strand a Jaz-i strand mellett fekszik egy öbölben. A páratlan szépségű strandhoz kiépített út visz. Megtalálható e szépséges öbölben a homokos és a sziklás part is.
A természet valami csodát alkotott ezen a partszakaszon is. Kiszolgálásban sincs hiány, hiszen a félig vízre települt bárakban mindenki megtalálja a kedvére való ételt és italt. Egy egész napot mindenképpen érdemes eltölteni a Trsteno-i strandon. Van, aki többször is visszatér. Főként a fiatalok, hiszen egésznap szól a zene, zajlik a party.

Ploce. Az egyre bővülő strand a Jaz-i és a Trsteno-i öböl mellett fekszik egy nyílt tengeri parton. Itt a part sziklás, néhol meredek fal övezi a tengert. A búvár kedvenc helye, hiszen a tenger mélyén rengeteg tengeri csillag található.
A víz mélykék és kristálytiszta. A tenger apró kis öblöket vájt a sziklába, ahol a vízbe lehet lépni, de több lépcső is visz a tengervízbe. Aki bátrabb az leugorhat a trambulinról is.
A strand nagy attrakciója a négy sziklába vájt medence. A pancsolótól a mélyebb vizű medencéig mind megtalálható. A parton több bár várja koktéljaival, frissítőivel, speciális tengerparti ételeivel a strandolókat.
A fiatalok nagy kedvence a party medence, ahol naphosszatt szól a zene és a napfürdőzés mellett habfürdőzésre is lehetőség nyílik.

A montenegrói hivatalos strandokon minden igényt kielégítő az ellátás. Éttermek, bárak várják a nyaralókat.

 

 

 

Mogren. A strand a nevét egy spanyol hajósról kapta, Mogrinjról, aki itt szenvedett hajótörést. Az egyik legkülönlegesebb strandnak számít a budvai riviérán. Két félkör alakú részből áll. A strandot közepes nagyságú homokszemek borítják. A víz égszínkék. A strandra vezető út sziklafalak tövében vezet. Már ez egy csoda! A fényképezőgépet ne felejtsük magunkkal vinni. Az úton az egyik sziklaszirten egy bronzbalerina "lejti táncát". A strandokat a Spas hegység védi, melyet benőtt a fenyőerdő és a hárs. A strand fölötti rész klímája annyira kellemes, hogy az alkalmi masszázspadokon szinte megújul az ember. Érdemes búvárszemüveget is magunkkal vinni, hiszen a tengeröböl tele van szebbnél szebb halakkal. Az amatőr búvárkodók paradicsoma!

Oblatno. Közel helyezkedik el a Plavi Horizonthoz. Romantikus öböl, ahol a homokos part és a szikla is megtalálható. Az öböl vizében, a homokos altajon messze besétálhatunk. Gyermekek számára is nagyon alkalmas fürdőhely.
A sziklafalon igényes étterem, bár és baldahimos masszázs ágy várja a vendégeket és a klubtagokat.

Solila. A strandot védett tengeröbölben alakították ki. Az öböl védett, több vitorlás és yacht kikötője. A strand partja kavicsos, a vize kellemes meleg. Közvetlenül a part mellett tengeri ételek bő kínálata várja a vendégeket

Drzsin Vrt. A Kotori-öböl páratlan szépségű strandja. Az útról alig észrevehető, de amikor a török korabeli házban kialakított éttermen keresztül szemünk elé tárul a kristálytiszta víz, és a a hatalmas hegyek eláll a lélegzetünk. A hegyek, a ráeső napfénytől mindig más színben tűnnek fel.
A part kavicsos, de van füves része is.

Sveti Stefan. A luxus nyaraló félszigetet övező strandokról páratlan a látvány a Stveti Stefánra. A víz nagyon tiszta, talán kissé hidegebb, mint helyken, de a nyári hőségben nem zavaró.Milocer.
Közvetlenül a strand mellett található a festői szépségű királyi erdő. A 18 hektáros ősfákkal és egzotikus növényekkel borított park a szerb királyi dinasztia egykori palotáját övezi. Két idilli öblöt is kialakított itt a természet.Rövid sétával juthatunk el a közeli Milocer-i strandra.

Milocer. A luxus nyaralókkal, villákkal ékesítette Prznó-i parton hatalmas kaszínó várja a vendégeket. A szálloda játékbarlangja közvetlenül a víz mellett helyezkedik el. De a többi étterem is lábnyújtányira van a víztől.
A partról speciális, búvárokat szállítanak a mélytenger felé, hogy a vendégek hódolhassanak sportjuknak.


Ulcinj. A montenegrói tengerpart leghosszabb homokos strandja, amely közvetlenül az albán határ mellett fekszik. A terület főként muszlimok lakta, amelyet a jelez a sok minarett is.
A hosszú homokos parton több strandot alakítottak ki, mind a nyílt tengerre néz. Mivel ezen a részen a strand közelében nincsenek hegyek, ezért gyakori a szél, amely nem egyszer felkorbácsolja a tengert és fújja a homokot.

Zanjice. Mirista. A Lustica félsziget déli csücskében egymástól 100 méterre két öböl helyezkedik el. A Zanjice-i strand a nagyobb, ahol hajók kötnek ki. Mindkét strandról gyönyörű a kilátás a nyílt tengferre és a Mamula szigetre. A víz tiszta, a part kavicsos. Közvetlenül a víz mellett hűvöset adó olivafák tövében pihenhetünk.


WWW.MONTENEGROAPARTMAN.EU

KÉRDEZZEN: +36 - 20 - 944 - 9895

 

NAGYKÖVETSÉG

PODGORICÁBAN

A fővárosban található a magyar nagykövetség.

Hazánk másodikként ismerte el Montenegró függetlenségét.

OKMÁNYOK

Személyivel

Személyi igazolvánnyal is mehetünk Montenegróba.

Ne feledjük megkötni az utasbiztosítást. Ellenőrizzük okmányainkat!


UTAZÁS

Repülővel is

Autópályán, repülővel vagy vonattal a tengerpartig.

Belgrádból 45 perc alatt elérhető a tengerpart. Az autóút mesés tájakon vezet.


BIZTONSÁG

Nyugodt nyaralás

A montenegrói nép turista barát, vendégszerető.

Nyugodt pihenés a tengerparton, felhőtlen szórakozás az óvárosokban.


GASZTRONÓMIA

Hal, sonka, sajt

A njeguski prsut, avagy a füstölt, szárított sonka világhírű.

A tengerparti települések különleges ételei különféle halakból készülnek.


DURMITOR

A kanyonok világa

A világ második legnagyobb kanyonja övezi.

A Kotori öbölből két óra alatt elérhető a Nemzeti Park, a világörökség része.

 

TERMÉSZET

Tenger és kanyon

Minden egy helyen: égszínkék tenger, kanyon, őserdő.

Montenegró természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható.

.

 

NEMZETI PARKOK

Szépséges tájak

Lovcen, Durmitor, Biográd-i őserdő, Szkadari-tó.

A nemzeti parkok Kotorból egy-két óra alatt elérhetők. Üdítő program a nyaralás idején.

WWW.MONTENEGROAPARTMAN.EU