Szállások a tengerparton
www.montenegroapartman.eu

Informácók Montenegróról

KÉRDEZZEN: +36 - 20 - 944 - 9895

Montenegró természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható: égbekiáltó hegyek, a világ második legmélyebb kanyonja, érintetlen tájak, őserdő, égszínkék és türkiz tengervíz, ahol a delfinek hancúroznak. Nemcsak a túristák fedezték fel a miniállamot, hanem a befektetők is. Olyan beruházásokba kezdtek, amelyre az egész világon elismerően bólintanak a turisztikai szakemberek.

Építik a Monte Carlót is túlszárnyaló kaszinóvárost és yacht kikötőt Portó Montenenegrót a kotori öbölben. Montenegró már most is jól megközelíthető a horvát autópályán. A határtól, a tengerparti úton mindössze egy óra alatt elérhető a világörökség része, Kotor. De biztonságosan autózhatunk Boszni-Hercegovinán és Szerbián keresztül is.

Érkezhetünk repülővel is, hiszen a tengerpart szívében, a Kotori-öbölben a tivati repülőtér a világ minden részéről érkező gépeket fogad.


Európa déli részén, Montenegróban páratlan természeti kincsek találhatók, amelyek egyedül állóak a kontinensen.

A Kotori-öböl a világon a 30 legszebb öböl közé tartozik. Akár hajóval, akár szárazföldi úton érkezünk a Kotori-öbölbe, ugyanaz a csoda történik velünk, a vidék elvarázsol bennünket, és ha elutazunk a varázslat örökre megmarad. A Tara kanyon Európa legmélyebb kanyonja, a világon csak a Colorádó kanyon előzi meg. A rafting és az extrém sportok szerelmesei itt igazi kihívást találnak.

A Biográdi hegység az utolsó őserdő Európában. Már 1872-ben Nikola király is felhívta népének a figyelmét és törvénybe is foglalta, hogy ezt a természeti kincset őrizni és védeni kell. Itt található a gyönyörű gleccser tó a Biogradsko jezero. A Szkadári tó a Balkán legnagyobb tava és itt van Európa legnagyobb madár rezervátuma is. A tó nagy része Montenegróhoz, míg kisebbik fele Albániához tartozik.


 

A Durmitor hegység egy része a Tara kanyonnal és Kotor óvárosa a világörökség része. A montenegrói tengerparton 293 kilométer hosszan sziklás, homokos és kavicsos partok, öblök, strandok váltogatják egymást.
Montenegróban minden a természethez kötődik: a turizmus, a gasztronómia és az ott élő emberek is. Az ország nagyon sok lehetőséget nyújt az ide érkező turistáknak, igazi kikapcsolódásban lesz része annak, aki ellátogat e csodavilágba.

A mai rohanó világban vegyünk példát a helyi lakosokról, akik egy kávé mellett egész délelőtt beszélgetnek és élvezik a nyugalmat.

A felfedezésre váró csodák egy természeti ékszerdobozban találhatók. Akik nemcsak strandolni szeretnének, hanem kirándulással is töltenék szabadságuk egy részét Montenegróban megtehetik. Nem régiben újjáépítették és összekötötték Montenegró világörökség részeit, Kotort és a világ második legnagyobb kanyonját, a Tarát.

A 14 ezer négyzetkilométeres Montenegró leglátogatottabb része a tengerpart.

A csipkézettség miatt közel háromszáz kilométer hosszú tengerpartot zöldellő hegyoldalak mögül előbukkanó, égbetörő szikla csúcsok szegélyezik.
A Horvátországgal határos Igalótól, az albán határ melletti Ulcinjig 117 homokos, sziklás és apró kavicsos part váltogatja egymást. A választék hatalmas. Csak győzzük bejárni a szebbnél-szebb strandokat.


Attól igazán nem kell tartani, hogy nem lesz jó idő, hiszen évente átlagban 240 a verőfényes napok száma. A fürdőidény a páratlan domborzati viszonyok miatt májustól október közepéig tart. Azt átlátszó, sötét és türkiz kék tengervíz hőmérséklete négy hónapig 25 fok körüli. A kiszolgálásban senki sehol nem szenved hiányt: a parti és a vízibárak, az éttermek a legjobb falatokat és hűsítő italokat, gyümölcsöket kínálják.


WWW.MONTENEGROAPARTMAN.EU

KÉRDEZZEN: +36 - 20 - 944 - 9895

 

NAGYKÖVETSÉG

PODGORICÁBAN

A fővárosban található a magyar nagykövetség.

Hazánk másodikként ismerte el Montenegró függetlenségét.

OKMÁNYOK

Személyivel

Személyi igazolvánnyal is mehetünk Montenegróba.

Ne feledjük megkötni az utasbiztosítást. Ellenőrizzük okmányainkat!


UTAZÁS

Repülővel is

Autópályán, repülővel vagy vonattal a tengerpartig.

Belgrádból 45 perc alatt elérhető a tengerpart. Az autóút mesés tájakon vezet.


BIZTONSÁG

Nyugodt nyaralás

A montenegrói nép turista barát, vendégszerető.

Nyugodt pihenés a tengerparton, felhőtlen szórakozás az óvárosokban.


GASZTRONÓMIA

Hal, sonka, sajt

A njeguski prsut, avagy a füstölt, szárított sonka világhírű.

A tengerparti települések különleges ételei különféle halakból készülnek.


DURMITOR

A kanyonok világa

A világ második legnagyobb kanyonja övezi.

A Kotori öbölből két óra alatt elérhető a Nemzeti Park, a világörökség része.

 

TERMÉSZET

Tenger és kanyon

Minden egy helyen: égszínkék tenger, kanyon, őserdő.

Montenegró természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható..

NEMZETI PARKOK

Szépséges tájak

Lovcen, Durmitor, Biográd-i őserdő, Szkadari-tó.

A nemzeti parkok Kotorból egy-két óra alatt elérhetők. Üdítő program a nyaralás idején.


WWW.MONTENEGROAPARTMAN.EU